ساخت سوله پیش ساخته چگونه انجام میشود؟

گروه صنعتی Caren Altay از چهار برند Caren Panel، Caren Design، Caren Saze و Caren Connex تشکیل شده است.

ساخت سوله پیش ساخته | از زمانی که روش‌های سنتی ساخت و ساز نتوانست پاسخگوی نیاز جوامع امروزی به مسکن و ساختمان باشد، به تدریج با صنعتی شدن جوامع مدرن، سازه‌های پیش ساخته روی کار آمدند و تاکنون توانسته‌اند نقش پر رنگی در صنعت ساختمان سازی ایفا کنند. سازه‌های پیش ساخته انواع مختلفی دارند که هر یک از آنها برای منظوری خاص طراحی می‌شوند.

امروز سوله‌ های پیش ساخته یکی از معروف ترین و پرکاربرد ترین سازه های پیش ساخته هستند. در ساخت سوله پیش ساخته از متریال مختلفی استفاده میشود که بنا بر کاربرد سوله میتواند متفاوت باشد. ما در این مقاله قصد داریم به صورت اجمالی به بررسی این سوله ها و نکات فنی در مورد ساخت آنها بپردازیم، با ما همراه باشید.

سوله پیش ساخته چیست؟

سوله پیش ساخته یک سازه‌ی مدرن است که در ساخت آن از متریال پیش ساخته (معمولا فلزی) استفاده میشود. از مشخصات ظاهری آنها می‌توان به یک طبقه بودن و سقف شیب دار آنها اشاره کرد. این سوله‌ها در ابعاد مختلفی تولید میشود. البته معمولا آنقدر کوچک نیستند که بتوان به طور کامل در کارگاه ساخته و به محل مورد نظر حمل شود.

به طور کلی سوله‌ها را میتوان در محل مورد نظر، اجرا و مونتاژ کرد. با این حال ابعاد کوچک سازه پیش ساخته سوله (سوله سبک)، نیاز به فندانسیون ندارد و نصب آنها به سرعت امکان پذیر است. این سازه پرکاربرد ترین ساختمان پیش ساخته در جهان می‌باشد. سوله های بزرگ به فندانسیون نیاز دارد.

 کاربردها سوله پیش ساخته

از سوله‌ پیش ساخته میتوان برای احداث انواع سالن‌های صنعتی، ورزشی، کشاورزی، دامپروری و کارگاهی استفاده کرد. به طور خاص میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سالن های ورزشی
  • ساخت کارگاه‌های صنعتی
  • ساخت سالن مرغداری
  • احداث سالن‌های کشتارگاه
  • ساخت سالن ماینینگ (استخراج بیت کوین)
  • ساخت نمایشگاه‌های موقتی و دائمی
  • میدان میوه و تره بار
  • ساخت انواع تعمیرگاه‌ها

همچنین بخوانید: سقف و دیوار پیش ساخته ساندویچ پانل

سوله پیش ساخته با ساندویچ پانل

مراحل فنی ساخت سوله پیش ساخته

ساخت سوله پیش ساخته دارای مراحل مختلفی است، اما دارای دو بخش اصلی است که هر یک به طور جداگانه ساخته میشود:

  • بدنه
  • اسکلت

معمولا ساخت تمامی قطعات مربوط به بدنه سازه مثل دیوارها و سقف سازه پیش ساخته‌ی سوله در کارخانه یا کارگاه انجام می‌شود و سپس در محل مورد نظر مونتاژ می‌شود. به طور کلی ساخت سوله شامل مراحل مختلفی مثل طراحی نقشه سوله، برشکاری، مونتاژ اولیه، جوش اولیه، مونتاژ نهایی، جوش نهایی، تمیزکاری و رنگ آمیزی است. نصب و ساخت اسکلت فلزی برای سازه حتما باید در محل مورد نظر انجام شود. علاوه بر قطعات اصلی از قطعات کوچک زیاد دیگری نیز در ساخت سوله استفاده می‌کنند که این قطعات شامل پیچ و مهره و ابزار هدایت کنند نیروهای مختلف سازه است.

طراحی و نقشه سوله پیش ساخته

طراحی نقشه اولیه‌ی سوله، اولین اقدام برای پروژه ساخت سوله است. پس از اینکه شما سفارش پروژه را به یک شرکت سازنده دادید، مهندسان و طراحان شرکت به کمک اطلاعاتی مثل، مساحت مورد نظر، کاربرد مورد نظر، محل ساخت سوله و دیگر اطلاعات و همین طور با توجه به هزینه‌ای که برای آن در نظر گرفته شده است، به کمک نرم افزارهای کامپیوتری (مانند sap2000 و etabs) اقدام به تهیه نقشه‌ی اولیه سوله می‌کنند. بعد از آن است که پیمانکار مربوطه فرمان ساخت سوله را پس از بررسی‌های همه جانبه صادر می‌کند. بازرسی فنی و کنترل مرغوب بودن سازه هم به عهده نمایندگان پیمانکار انجام میشود.

همچنین بخوانید: هزینه ساخت سردخانه با ساندویچ پانل

شکل ظاهری سوله

چند نکته در ظاهر سوله های پیش ساخته مشترک است. به لحاظ ظاهری یک سوله معمولا با سقف شیب دار طراحی میشود و فقط یک طبقه دارد. معمولا از یک قاب ساده یا مرکب فلزی در ساخت آنها استفاده می‌شود. ارتفاع سازه میتواند تابع کاربری سوله باشد، اگر قرار است وسایل نقیله با ارتفاع زیاد وارد سوله شود، طبعا ارتفاع سوله باید بلند تر از حالت نرمال باشد. همچنین توجه به ارتفاع دهانه سوله اهمیت دارد. به صورت نرمال دهانه سوله 6 متر ارتفاع دارد.

عرض دهانه‌ی سالن‌های سوله می‌تواند تا حدود 60 متر نیز ساخته شود و معمولا دهنه‌های سالن‌های مورد نیاز برای صنایع مختلف از 10 متر تا 25 متر با یک قاب ساده می‌باشد. تمامی این ابعاد در سوله های مختلف با کاربری های متفاوت ممکن است فرق داشته باشد و معمولا بسته به نوع متراژ درخواستی سوله متغییر است. اما از آنجا که معمولا بیشترین درخواست برای سوله در حدود 150 متر مربع است، ابعاد مورد نظر برای ساخت سازه پیش ساخته 15 در 10 متر می باشد.

به طور کلی سه فاکتور زیر از مشخصات ظاهری تمامی انواع سوله است:

  • یک طبقه
  • دهانه بزرگ
  • سقف شیب دار

متریال به کار رفته در ساخت سوله‌های پیش ساخته

بعد از طراحی نقشه سوله، اسکت فلزی آن بر اساس نقشه سوله ساخته میشود که معمولا از ورق و آهن آلات مرغوب در این زمینه استفاده می‌شود. از آنجا که سوله پیش ساخته سبک در معرض انواع مواد شیمیایی، رطوبت و تغییرات دما است، باید در برابر بسیاری از عوامل بیرونی مقاوم باشد. همچنین آسیب‌های مکانیکی مثل خوردگی و ساییدگی در دیواره سوله میتواند به مرور به فرسوده شدن سازه منجرب شود. از این رو متریال به کار رفته در ساخت پوشش بدنه سوله از اهمیت زیادی برخوردار است.

پوشش بدنه سوله

باتوجه به موارد بالا، برای پوشش بدنه و سقف سوله باید از متریالی استفاده کرد که به عوامل محیطی مقاوم باشد، چگالی کم و استحکام بالایی داشته باشد و همچنین اگر زمانی نیاز به تغییرات و گسترش سوله بود، بتوان به راحتی آن تغییرات را اجرا کرد. در کنار این مسائل سرعت اجرا و ساخت از دیگر ملزومات پوشش بدنه و سقف سوله می باشد که این امر نیز در زمان و هزینه ها باعث صرفه جویی خواهد شد. با این اوصاف می‌توان گفت انواع ساندویچ پانل یکی از بهترین گزینه‌ها برای ساخت بدنه سوله‌های سبک است.

این متریال دوستدار محیط زیست است، به سرعت اجرا شده و انتظارات ما از یک سوله باکیفیت را مرتفع می‌سازد. برای پوشش سقف و دیوار سوله میتوان از انواع پانل ساندویچی دیواری و سقفی استفاده کرد. همچنین ساندویچ پانل گالوانیزه یکی از مناسب ترین متریال برای ساخت پوشش بدنه سوله است و علت آن مقاومت بالای این متریال به زنگ زدگی و خوردگی می‌باشد. علاوه بر ساندویچ پانل‌ها، در پوشش سقف سوله می‌توان از متریال های مختلفی استفاده نمود، از جمله:

  • ایرانیت و پلی کربنات
  • فایبر گلاس به عنوان لایه نهائی
  • فوم پشم سنگ و پشم شیشه
  • کارتن پلاست

همچنین بخوانید: ساخت ساختمان پیش ساخته با کمترین هزینه

انبار کالا

اجزای مختلف سازه پیش ساخته سوله

یک سوله پیش ساخته اجزای چندان پیچیده‌ای ندارد. بیشتر قسمت های یک سازه سوله‌ای برای افزایش قدرت و استحکام سازه است. از این رو اجزای مختلف سوله برای تحمل عوامل طبیعی مثل باد و زلزله و همین طور تحمل وزن بار زنده و مرده طراحی و به کار گرفته می‌شود. با هم برخی از اجزای مهم یک سازه سوله را بررسی می‌کنیم:

ستون (Column): ستون اصلی ترین بخش تمامی انواع سوله است که در تحمل بار برف، نیروی طوفان و باد، زلزله، وزن سازه، بارهای زنده و مرده بسیار موثر است.

رفتر والپست (Wall Post): برای یکپارچه نگه داشتن دیوار سوله و درگیری بیشتر دیوار با اسکلت سوله از کلاف هایی به نام وال پست استفاده میشود. این وال پیست ها همان طور که اسمشان مشخص است نگهدارنده دیوار هستند و باعث استحکام سوله میشوند.

بادبند بدنه (Wall Braces): وظیفه انتقال نیروی باد از سقف و ستون سازه به زمین و فنداسیون را دارد.

فریم (Frame): این قسمت از سوله انتقال دهنده بار زنده و مرده سقف و بار برف به ستون است.

پرلین یا (z purlin): پرلین ها که فرم خاص به صورت z شکل دارد انتقال دهنده بار زنده و مرده و برف به فریم ها است.

 جمع بندی

در این مقاله به بررسی سوله‌ پیش ساخته و نکاتی درباره ساخت و طراحی آنها پرداختیم. در ساخت این سازه‌ها که گاها با نام سوله پیش ساخته سبک از آنها یاد می‌شود، از متریال نوین با چگالی پایین استفاده می‌شود. البته باید توجه داشت که اصطلاح “سبک” بودن این سازه ها نشان از عدم استحکام آنها نیست. این سازه های پیش ساخته در مقابل نیروی زلزله و باد بسیار مقاوم هستند و همچنین می‌توانند به سرعت در محل مورد نظر پیاده‌سازی شوند.

قیمت سوله پیش ساخته بر اساس متراژ، ابعاد دهانه، متریال به کار رفته در آن و نوع فندانسیون سوله محاسبه می‌شود. همان طور که اشاره شد انواع ساندویچ پانل گزینه مناسبی برای ساخت سوله‌ی پیش ساخته است. این سازه مزایای زیادی دارد از جمله:

  • نصب سریع و آسان
  • مقام دربرابر باد و زلزله
  • امکان جابجایی سوله
  • کاهش هزینه‌ها

برای اطلاعات بیشتر درباره ساخت انواع سوله‌ی پیش ساخته می‌توانید با مشاورین ما در تماس باشید.

همچنین بخوانید: راهنمای خرید ساندویچ پانل

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *